Vse kar morate vedeti o pakiranju

Vse kar morate vedeti o pakiranju

Povezovanje oziroma pakiranje izdelkov je eno izmed najpogosteje uporabljenih sredstev za združevanje produktov v industriji embalaže. Obstaja več vrst pakirnih materialov za vezavo, ta pa je najbolj uporabna v okoljih kot so:

  • pripenjanje predmetov na palete, zaboje…Vrste pakirnih materialov in njihova uporaba
  • zagotavljanje enotne obremenitve ter pakiranje stekla, lesa in kovinskih delov
  • zapiranje zabojev in škatel
  • okrepitev lesenih škatel, gajb ali škatel iz drugih materialov
  • zavarovanje tuljav iz jekla ali papirja

Načini pakiranja

Jeklo je najmočnejše in ima najvišjo natezno trdnost, zato je pakiranje z njim zelo učinkovito. Na voljo je v različnih širinah in debelinah, razlikuje pa se tudi po kakovosti. Jeklo se uporablja predvsem za pakiranje tistih izdelkov, ki so ostri in vroči. Ko se odločujete o tem kateri trak bi uporabili pri pakiranju vaših izdelkov in imate v mislih jeklenega, se vprašajte:

  • Prednosti povezovanja z jeklenim trakomAli je obremenitev težka in stabilna?
  • Ali bodo izdelki potovali dolgo razdaljo?
  • Ali jih bo potrebno pred nalaganjem večkrat naložiti in raztovoriti?

Če je odgovor na ta tri vprašanja pozitiven, potem je jekleni trak prava izbira za vas.

Plastični trakovi so primernejši za lažje tovore. Na voljo so v različnih širinah, dolžinah in polimerih. Ti trakovi ponujajo večji raztezek, vendar je njihova slabost ta, da se ob preveliki obremenitvi lahko raztrgajo. Kljub temu je tkanina iz poliestra pri pakiranju pri mnogih panogah najboljša alternativa jeklenemu traku. Poliester namreč zagotavlja odlično napetost pri togi obremenitvi, hkrati pa se trak zelo počasi obrablja. Potrebno je namreč razlikovati med plastičnimi in poliestrskimi trakovi. Plastične trakove kljub specifičnim razlikam mnogi namreč imenujejo kar »poli vezi«. Z naslednjimi dejstvi se jih boste naučili Prednosti povezovanja s plastičnimi trakovirazlikovati. Prvo je to, da je poliestrski trak bolj gladek, drugo pa se nanaša na to, da ta zdrži višjo napetost.

Ker izdelke v embalažo pakiramo že mnogo let, se je s hkratnim razvojem embalaže razvijal tudi pakirni trak zanjo. Potrebno je pa poudariti to, da sta najboljši in najpogosteje uporabljeni zvrsti traku ravno jekleni in plastični trak. Vsak izmed njiju ima svoje prednosti in slabosti zato je, preden se lotite pakiranja pametno ugotoviti, kateri je tisti, ki se bolje prilega vašim potrebam. Težjo je reči, da je eden boljši od drugega, saj ima vsak izmed njiju tako svoje prednosti, kot tudi slabosti.  Njihova kakovost se lahko razlikuje tudi od dobavitelja do dobavitelja, zato se je pred nakupom dobro pozanimati o vseh lastnostih traku, ki ga ponujajo in tega primerjati s tovorom in izdelki za katere bo trak uporabljen.

 

social position

Deli to objavo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Loading...