Pakiranje s plastičnim PET trakom

Pakiranje s plastičnim PET trakom

PAKIRANJE S PLASTIČNIM PET TRAKOM

Pakiranje s plastičnim PET trakom je zelo zanesljivo, poliestrski trakovi (PET) so kvalitetnejši in dražji od polipropilenskih trakov (PP). V osnovi velja, da so PET trakovi pri enakih dimenzijah 2x močnejši od PP trakov. Prav tako so PET trakovi trši od PP trakov, kar omogoča lažje rokovanje z njimi. PET trakovi so odporni na korozijo, vodo in UV žarke.

Obe vrsti trakov sta dobavljivi v širinah od 9 mm do 27 mm ter v debelinah od 0,35 do 1,27 mm. Natezna trdnost znaša od 190 kg do 1200 kg.

PET trakovi se v industriji uporabljajo kot alternativa jeklenim trakovom, saj jih odlikuje visoka natezna trdnost. V primerjavi z njimi so tudi precej lažji ter cenejši.

POLIESTRSKI TRAK – PET trak

Pakiranje in povezovanje s PET trakomPoliesterski trak, poznan tudi kot PET trak, se uporablja takrat, ko običajen polipropilenov trak ni dovolj močen in zato ne more služiti svojemu namenu. Poliestrski trak in jekleni trak sta si med seboj najbolj podobna v svojih fizikalnih značilnostih. Poliestrski trak v primerjavi z drugimi plastičnimi trakovi lahko zdrži do petindvajset odstotkov več napenjanja. Ta lahko tako obdrži napetost kljub obremenitvi veliko bolje kot ostali nekovinski trakovi.

Na kakovost poliestrskega traku ne vplivata niti vreme niti ultravijolični žarki. Za razliko od jeklenega traku je veliko cenejši in varnejši za uporabo, ker nima ostrih robov.

Glede na našteta dejstva, je tako poliestrski trak postal najboljša možna zamenjava za jeklenega. PET trak se lahko uporablja za ročne, baterijske ali avtomatske stroje.  Na voljo je v širini od 9-27 mm in od 0,5 do 1,27 mm debeline.  PET trak se razlikuje glede na svojo površino. Reliefna površina je tista, ki je standardna, gladek trak pa je priporočljiv pri težjih opravilih, saj je natezna trdnost večja.

PET trak je nadomestil jeklenega v mnogih industrijskih procesih, saj je veliko cenejši ter hkrati varnejši za uporabo (ne poškoduje zaposlenih ali blaga, ker nima ostrih robov in ne rjavi). Poleg tega, je vzdržljivost PET traku tudi večja, torej je ta bolj primeren za večje obremenitve. Njegova visoka elastičnost nadomešča izgubo napetosti embalaže, ko ta izgubi svoj volumen v daljšem časovnem obdobju. (npr. les, ko se posuši). Že po izgubi volumna za en odstotek, je napetost traku zmanjšana na nič. V tem primeru uporabimo jekleni trak, vendar je možnost tveganja da se kaj uniči med transportom veliko večja.  V končni fazi je bolje izbrati PET trak, saj je prihranek v primerjavi z jeklenim trakom tudi do petdeset odstotkov večji.
Pakiranje in povezovanje s PET trakom trak

Vrsta PET trakov glede na zunanjo površino

Površina standardnega poliestrskega traku je gladka. Trak z gladko površino ima veliko večjo natezno trdnost kot trak z isto debelino, vendar z rebrasto površino. Ker je poliestrski trak mišljen kot zamenjava jeklenega traku, je izdelan z namenom, da zdrži večje obremenitve.

Barva traku

Običajni barvi poliestrskega traku sta zelena in črna.

NOVI, VISOKO ZMOGLJIVI POLIESTRSKI TRAKOVI

Pakiranje in povezovanje s PET trakom vezZa poliestrske trakove sta značilni zelo visoka natezna trdnost, ter velika možnost raztezka. Ti sta odločilni, ko gre za izbiro varne metode pakiranja. Za razliko od jeklenega traku imajo poliestrski večjo vzdržljivost pri raztegovanju in veliko bolje absorbirajo udarce ter razne vplive med prevažanjem. Odlične možnosti raztezka poliestrskemu traku omogočajo, da izrine jeklenega. Za povezovanje PET trakov  uporabljamo, ročne, pnevmatske in baterijske spenjalce npr. baterijski spenjalec LZP93 od 10 do 16mm, baterijski spenjalec LZP97 za od 16 do 19mm ali baterijski spenjalec DIGI SMART GT ONE.

Poliestrski trakovi so najbolj ekonomični in okolju prijazni trakovi.

SODOBNI POLIESTRSKI TRAK PONUJA ŠTEVILNE PREDNOSTI

Tovrsten trak ima odlične mehanske lastnosti. Mednje sodi visoka trdnost, izjemna možnost raztezanja, in visoka zmogljivost ohranjanja napetosti.

Te karakteristike se kažejo v:

  • Majhni možnost poškodb ali kontaminacije pakiranih izdelkov (visoka odpornost proti koroziji)
  • Blažitvi poškodb med prevažanjem
  • Manjšem pritisku na robove zapakiranega materialaPakiranje in povezovanje s PET trakom koluti
  • Zavarovanju zapakiranega materiala
  • Ohranjanju napetosti v primeru, ko se paket med skladiščenjem ali prevažanjem skrči
  • Manjši možnosti pretrga
  • V nižjih stroških materiala (do petdeset odstotkov)
  • Enostavnejšem in čistejšem vzdrževanju

Loading...