Pnevmatski spenjalec AIR-A 13-19 mm

 • Opis

Opis

Pnevmatski spenjalec za PET in PP trak, model AIR–A 13-19mm

Izjemno kakovosten pnevmatski spenjalec AIR-A 13-19 mm po ugodni ceni z 12 mesečno garancijo. Primeren tako za spenjanje PET kot PP traku. Pnevmatski spenjalec se uporablja v vseh industrijah in je nepogrešljivo orodje pri pakiranju. Z njim prihranite čas ter povečate učinkovitost pakiranje.

 

Lastonsti Pnevmatski spenjalec AIR-A 13-19 mm za povezovanje s PET in PP trakom

Dandanes je družba usmerjena k racionalnosti, k varnosti, ekonomičnosti, k zavedanju okolja in k enostavnim, a učinkovitim rešitvam. Tudi, ko gre za iskanje in nakup najprimernejšega pripomočka za našo domačo delavnico ali industrijsko proizvodnjo, imamo pred sabo jasne želje: orodje nam mora dobro in dolgo služiti, stroški vzdrževanja morajo biti minimalni, orodje pa nadvse zdržljivo, natančno in zanesljivo. Ko se odločate za nakup pnevmatskega spenjalca za PP in PET trakove, je izbira jasna. Če se odločite za Pnevmatski spenjalec za PET in PP trak, model AIR–A 13-19mm, s svojo izbiro ne morete zgrešiti.  To orodje sledi vsem trendom in smernicam in je nedvomno najsvetlejša točka v sicer široki izbiri različnih in podobnih spenjalcev na trgu. Ta aparat je moderen, lahek, zanesljiv in ergonomsko oblikovan. Odlikuje ga osupljiva natezna moč, lahkotnost in širokospektralna uporaba; z njim lahko spenjate tako PET kot PP trakove; različnih debelin in širin. Vsak dan, ves dan in še dolga leta.

Pnevmatski spenjalec za PET in PP trak

Kaj je pnevmatsko orodje in zakaj ga izbrati?

Pnevmatsko orodje, včasih poimenovano tudi orodje na zrak, je pomembno orodje najrazličnejših različnih delavnic, tovarn in industrijskih obratov. Pnevmatska orodja imamo tudi v vsaki domači delavnici ali garaži, saj je vsesplošno uporabno. Pnevmatsko orodje deluje s pomočjo stisnjenega zraka, ki ga orodju zagotavlja zračni kompresor. Kompresor praviloma deluje po principu zmanjševanja volumna zraka ali pospeševanja zraka. Najpogosteje se uporabljajo t.i. batni kompresorji..

in zakaj bi izbrali pnevmatsko orodje, če imamo na voljo tudi električno?

 • pnevmatsko orodje je v primerjavi z električnim lažje in močnejše, kar pomeni, da z njim opravimo povsem enako delo kot z električnim orodjem, le da pri tem uporabimo lažjo ter priročnejšo orodje.
 • pnevmatsko orodje je bolj ekonomično, varčno ter varnejše za uporabo,; zato ga uporabljajo v avtomobilski industriji, gradbeni industriji in kovinski industriji.
 • pnevmatsko orodje je odlična izbira za izvedbo nalog, ki zahtevajo občutek in natančnost, obenem pa je to najboljše orodje za manjše in težje dostopne prostore in mesta, do katerih z večjimi napravami ne moremo dostopati. Zato se pnevmatska orodja vse pogosteje uprabljajo razni montažerji.
 • stroški energijske porabe so pri uporabi pnevmatskega orodja občutno nižji, kot pri uporabi električnega. Za proizvodnjo določene količine kinetične energije, porabi kompresor namreč občutno manj elektrike, kot je porabi električno orodje.
 • pnevmatsko orodje ima daljšo življenjsko dobo. Tudi dolgotrajna in vsakdanja uporaba mu ne prideta do živega. Ker pnevmatsko orodje ne deluje s pomočjo motorja, se seveda ne pregreva in ga ni mogoče preveč obremeniti. Zato tudi vzdrževanje ni potrebno.
 • Pnevmatsko orodje je varnejše. Ne predstavljajo nobene nevarnosti električnega udara ali eksplozije. Zato so primerne tudi za uporabo v vlažnem ali mokrem okolju.
 • pnevmatsko orodje je praviloma ergonomskih in bolj praktičnih oblik. Zato je z vidika uporabnosti in udobja uporabnikom prijazno orodje.

 

Med trenutno najboljše in najbolj uporabne avtomatske pnevmatske naprave na trgu sodi zagotovo tudi:

Pnevmatski spenjalec za PET in PP trak, model AIR–A 13-19mm

Je nedvomno ena od najatraktivnejših, varnih, enostavnih in prijetnih rešitev za spenjanje PET in PP trakov. Odlikuje ga visoka zmogljivost, širokospektralna uporaba, lahko in trpežno ohišje, ter visoka stopnja avtomatizacije.

Zakaj je ta spenjalec za trakove boljši od drugih?

 1. S pnevmatskim spenjalcem AIR-A 13-19mm delate hitro, natančno in varno.
 2. Z pnevmatskim spenjalcem AIR-A 13-19mm boste prihranili pri električni energiji in se zaradi njegove ergonomske oblike in lahkotnosti pri delu zlepa ne boste utrudili.
 3. Pnevmatski spenjalec AIR-A 13-19mm je za razliko od mnogih drugih spenjalcev na trgu primeren tako za PET in PP trakove standardnih širin in debelin, njegova maksimalna nateznost pa znaša osupljivih 3500N.
 4. Pnevmatski spenjalec AIR-A 13-19mm vam bo olajšal različne delovne naloge, le-te pa bodo vsakokrat opravljene kakovostno in z občutkom in vam prihranile dolge ure sicer dolgotrajnega, težkega in zamudnega dela.

 

Kaj je PET in kaj PP?

Danes v svetu obstaja cela množica različnih termoplastičnih materialov. Njihovi proizvajalci iz meseca v mesec na trg ponujajo nove izpeljanke, ki so danes več ali manj namenjene povsem specifičnim izdelkom.

PET: Poliester je vrsta polimera, ki se praviloma koristi za poimenovanje sintetičnih tkanin in za specifičen material polietilentereftalat (PET). Poliester je termoplast, zato je pri višjih temperaturah dimenzijsko nestabilen, a ga je mogoče termofiksirati in mu tako povečati obstojnost pri visokih temperaturah. Taka vlakna lahko imajo visoko tališče – 260°C, in zmehčišče pri 230-240°C. Imajo dobro obstojnost na UV žarke (zavese) , s staranjem se odpornost ne poslabša. Poliester so lahko tudi razne kemikalije. Poliester se uporablja v proizvodnji tkanin, oblek, odej, kot izolacijski material, kot sredstvo za povečanje vzdržljivosti gume in plastike, za interier v avtomobilih in plovilih…

PP: Polipropilen je makromolekularni proizvod polimerizacije propilena. Nahaja se v obliki belega praška ali granulata in predstavlja termoplastični polimer. Polipropilen dosega višjo temperaturo topljenja od polietilena, ampak je manj odporen na nizke temperature. Pri temperaturi nad 80 °C se razstavi v aromatske in klorirane ogljikovodike. Polipropilen se uporablja za plošče, cevi, plašče za kable, v avtomobilski industriji, beli tehniki. Polipropilen je lahko vnetljiv.

Kaj so povezovalni trakovi, kot sta PET trak in PP trak?

V obeh primerih ge za plastične povezovalne trakove, večinoma uporabne v vseh vrstah industrije in logistike; za povezovanje tovora in zaščito blaga med transportom, med skladiščenjem in med manipulacijo.

 

Kakšne so značilnosti, prednosti in slabosti PET povezovalnega traku?

PET trak je poliestrski povezovalni trak (imenujemo ga tudi »super trak«), ki ga odlikuje velika natezna moč in je v industriji pogosto uporabljan kot alternativa jeklenim povezovalnim trakovom. Njegova značilnost je, da je močnejši kot PP povezovalni trak in zato primeren za povezovanje srednje težkega blaga ali palet. Je kakovostnejši ampak tudi dražji od PP povezovalnih trakov.

PET trakovi odlično prenašajo nenadne temperaturne spremembe in zaradi manjšega raztezka (v primerjavi s PP trakovi) zagotavljajo konstantno napetost povezanega tovora oz. blaga med manipulacijo. V osnovi velja, da so PET trakovi pri enakih dimenzijah 2x močnejši od PP trakov. Prav tako so PET trakovi trši od PP trakov, kar omogoča lažje rokovanje z njimi. PET trakovi so odporni na korozijo, vodo in UV žarke in imajo sledeče prednosti:

 • so vsaj za 40% cenejši kot jekleni trakovi,
 • ne rjavijo in so odporni proti koroziji,
 • rokovanje z njimi je varnejše, zapakirani material je z njimi dobro zavarovan,
 • dosegajo zelo visoke natezne trdnosti,
 • ohranjajo napetost tudi, če se blago med transportom skrči,
 • omogočajo manj poškodovanih izdelkov.

 

Kakšne so značilnosti, prednosti in slabosti PP povezovalnega traku?

PP trak je polipropilenski povezovalni trak. Je najcenejša obstoječa oblika povezovalnih trakov. Za to vrsto trakov je značilna enostavna uporaba, zato se PP trakovi pogosto uporabljajo v različnih lažjih industrijskih panogah; recimo v obrtnih in industrijskih obratih. Povezovanje s PP trakovi namreč pomeni tudi hitro in učinkovito pakiranje, ki je obenem stroškovno sprejemljivo. PP trakovi se uporabljajo takrat, kadar ni potrebna velika natezna trdnost, lahko se uporabljajo tudi v kombinaciji s plastičnimi sponkami.  So odlična rešitev pri povezovanju lažjih izdelkov in transportnih palet.

PP trakove lahko uporabljamo za pakiranje različnih izdelkov in škatel, izpostaviti pa je vredno sledeče prednosti:

 • so lahki in imajo razmeroma visoko natezno trdnost,
 • so kemično odporni in enostavni za uporabo,
 • ne rjavijo, zagotavljajo varnost in estetski videz blaga.
Loading...