Strech folije ovijalne, mehurčaste in embalažne folije

Strech folije ovijalne, mehurčaste in embalažne folije

Strech folije ovijalne, mehurčaste in embalažne folije

Stretch folij za ovijanje je veliko. Poznamo stretch folije za ovijanje, mehurčaste folije in embalažne folije. Vsaka izmed njih ima določene lastnosti, ki ustrezajo različnim potrebam ovijanja. Značilnosti po katerih se te razlikujejo so: vzdržljivost pri velikih obremenitvah, zmogljivost in cena folije. V naš asortiman spadajo stretch folije, mini stretch folije, mahurčasste in embalažne stretch folije. Skoraj da ni industrije v kateri se stretch (strech) folije ne uporabljajo. V kolikor se zanimate za folijo, ki je ni v našem asortimanu nam pišite.

Stretch folija 5kg streč strech folija foliaKaj je ročna stretch folija?

Pod zvezo ročna stretch folija razumemo vse vrste folij, ki jih lahko ovijamo z rokami. Večina zvitkov ročne stretch folije tehta manj kot pet kilogramov. Ročna stretch folija je na voljo v različnih širinah, vendar sta najpogostejši petnajst in osemnajst mikronov.  Uporablja se lahko z ali brez pomoči odvijalca. Ta predvsem pomaga ohranjati tanjši odsek pri navijanju.(?) Naša paleta ročnih zvitkov je na voljo v standardni osem cm velikosti, ki omogoča, da se role prilegajo vsakemu odvijalcu.

Vrste stretch folij in drugih folij:

Prednategnjena folija

Prednategnjena folija je odlična izbira, saj omogoča do deset odstotkov večjo možnost raztegljivosti kot standardne folije. Njena dobra lastnost je predvsem v tem, da pri uporabi le-te ne potrebujemo velike sile in napora. Da folija doseže maksimalno stopnjo razteznosti, ne potrebujemo veliko moči.

Prednategnjena folija ima tudi nekaj pomanjkljivosti. Te so predvsem manjša lepljivost, nevzdržljivost pri vleki težjih predmetov, ter manjša možnost tesnjenja.

Uporabo te folije priporočamo predvsem ko gre za ovijanje lažjih predmetov in za tiste predmete, ki ne bodo izpostavljeni transportu.

Mehurčasta in embalažna folija

Mehurčaste folije se uporabljajo predvsem pri izdelkih, ki so občutljivi na udarce, so lahko lomljivi ali hitro popokajo. Mehurčasta embalažna folija, se uporablja v keramični industriji, v industriji stekla ter tudi v živilski industriji.

Barvne ročne stretch folije

Paleta barvnih ročnih streč folij omogoča, da si z barvami pomagamo pri označevanju različnih obremenitev. V paleti je na voljo prosojna folija čez katero se vidi. Nudimo tudi neprosojne v črni ali beli barvi, skozi katere se ne vidi, kljub njeni kasnejši obrabi. Ta vrsta je primerna za dobro zaščito in prekrivanje.

Ponujamo tudi različne vrste odvijalcev, ki pomagajo pri uporabi same folije. Naša standardna stretch folija omogoča do tristo odstotkov raztegljivosti. Zavorni sistem (?) je pomemben, saj omogoča odstranitev odpadkov, ki nastanejo po uporabi folije.

Mini streč folija

Mini stretch folija za povezovanje strojnaMini streč folija je besedna zveza, ki jo običajno enačimo z običajno stretch folijo. Strokovnjaki predvidevajo, da bo kmalu prišlo do premika v tovrstni industriji, ki bo prinesel določene izboljšave tega produkta. Te naj bi bile izdelane na drugačen način kot standardne folije. Formula s pomočjo katere bo narejena bo omogočila, da bo ta tanjša in močnejša kot standardna folija.

Mini stretch folija se uporablja predvsem strojno, kjer stroji folijo uporabljajo pri avtomatiziranem pakiranju izdelkov.

Loading...