10 nasvetov kako privarčevati denar pri stroških pakiranja in povezovanja

10 nasvetov kako privarčevati denar pri stroških pakiranja in povezovanja

Industrijsko pakiranje in povezovanje – kako privarčevati?

Nasveti za industrijsko pakiranje in povezovanjeIndustrijsko pakiranje je prav tako pomembno, kot tudi sam izdelek znotraj paketa.  Njegov namen je lažje prenašanje izdelkov pri skladiščenju. Omogoča tudi hitrejše prepoznavanje izdelka. Najpomembnejša funkcija industrijskega pakiranja pa je zaščita izdelka. Zaradi tega ga je potrebno uskladiti z namenom in okoljem skladiščenja. Pomembno je, da industrijsko pakiranje izpolnjuje vse ali vsak nekaj izmed spodnjih kriterijev:

  • Biti mora dovolj močno in vzdržljivo, za zdrži trajne obremenitve (težke kartonaste škatle zložene ena na drugo)
  • Zavarovati mora izdelek in v primeru padca, tega ublažiti
  • Biti mora dovolj zatesnjeno, da prepreči vstop vlage in zraka
  • Biti mora odporno proti vremenskim vplivom, ki bi lahko uničili kakovost izdelka
  • Biti mora kompaktno zapakirano, saj tako kupcu zagotavlja, da izdelka nihče ni odprl pred njim

Naš pakirani material zadošča vsem zgoraj omenjenim pogojem in tako strankam omogoča trajno zadovoljstvo, kar se kaže tudi skozi njihovo zvestobo. Za stranko je pomembno vedeti to, da lahko v primeru nekvalitetne pakirnega materiala na koncu pride do večjih stroškov, kot v primeru, da na začetku za dobro kakovost odšteje malo več.

Zgoraj napisani pogoji morajo biti izpolnjeni v celoti predvsem v primeru, ko je zapakirani izdelek izpostavljen različnim vremenskim vplivom in daljšemu transportu. Zato je potrebno izbrati pravo strategijo, katere cilj so nižji stroški in varnost zapakiranih izdelkov. V nadaljevanju je predstavljenih deset načinov kako privarčevati pri industrijskem pakiranju:1. Ocenite zahteve vsakega izdelka

1. Ocenite zahteve vsakega izdelka

Temeljito ocenite predpisane zahteve glede pakiranja, ki so pripisane posameznemu izdelku in jih nato primerjajte s svojo sedanjo prakso (npr. ugotovite lahko, da je za pakiranje določenega izdelka primerna tako plastična folija kot tudi tanjši karton).2. Preverite ali so pakirne škatle prave velikosti

2. Preverite ali so pakirne škatle prave velikosti

Strokovnjaki namreč pravijo, da med izdelkom in pakirno embalažo ni priporočljivo imeti več kot 2 cm prostora. Zato je bolje izbirati manjše škatle, ne samo zaradi bolj kompaktnega pakiranja ampak tudi zaradi nižjih stroškov nakupa in pošiljanja izdelkov.Odstranite odvečne plasti in nalepke

3. Odstranite odvečne plasti in nalepke

Vsaka plast kartona, pene itd., ki je dodana embalaži povečuje stroške. Če izdelek resnično potrebuje močno zaščito, razmislite o zamenjavi več lažjih plasti, za eno kompaktnejšo in trdnejšo. Tudi število nalepk omejite in sicer je priporočljivo nalepiti eno na zunanjo stran škatle in eno na notranjo.

4. Kupujte v večjih količinah

Pozanimajte se, kateri dobavitelji vam ob količinskem nakupu ponujajo popust. To ne pomeni vedno, da gre za nakupe pri največjih dobaviteljih. Velikokrat se namreč zgodi, da so ravno manjši ponudniki pakirnega materiala, ki so razvili dobre odnose s svojimi dobavitelji tisti, ki ponujajo možnost največjih popustov.

5. Zmanjšajte stroške dela

Vedno je potrebno strmeti k izboljšanju učinkovitosti. To lahko dosežete z racionalizacijo procesov, vzdrževanjem orodja in opreme in nenehnim usposabljanjem delavcev.

6. Ponovno uporabite, to kar je možno

S skrbnim načrtovanjem je možno veliko pakirnega materiala ponovno uporabiti. V tem primeru je potrebno upoštevati tudi material, ki ga prejmemo skupaj s surovinami za izdelavo svojih izdelkov in ne le tistega, ki skupaj z izdelkom odpotuje k stranki.

7. Vzdržujte orodje in opremo

Izvajajte preventiven program vzdrževanja embalaže, opreme in orodja. Vzpostavite urnik nadzora in vzpostavite sistem sledenja vzdrževanja in dokumentiranja. Oblikujete postopke poročanja o problemih in morebitnih težavah. Pomembno je tudi, da vlagate v zaloge rezervnih delov, ki jih potrebujete najbolj pogosto.

8. Razmislite o sistemu »Popravila nad nakupom« in »Rabljeno nad novim«

Kjer je to izvedljivo, prenovite staro opremo ali pa kupite rabljeno. Tovrstna izbira je lahko dobra, če oprema ni ključna za poslovanje.  Najbolje je, da sami presodite ali je pakirna oprema ključna pri poslovanju in kvaliteti vaših izdelkov.

9. Bodite pozorni na spremembe cen

Cene proizvodov kot so stretch folija ter jekleni trakovi lahko iz meseca v mesec močno nihajo. Če tovrstnemu nihanju cen ne posvečate pozornosti se lahko hitro zgodi, da stroški narastejo. To je tudi eden ključnih razlogov za poslovanje z dobaviteljem, ki mu zaupate. Tako so tveganja manjša.

10. Najdite dobavitelja, ki ponuja vse kar potrebujete

Zanesljiv, izkušen in strokoven dobavitelj pakirnega materiala vam lahko prihrani veliko denarja. Vedeti mora kaj ima na voljo in vam svetovati pri izbiri svojih izdelkov, ki zadovoljujejo vaše potrebe. Dobro je izbrati takšnega dobavitelja, s katerim imate namen sodelovati dlje časa, saj tako bolje spozna vaše podjetje in vaše potrebe. Pakiraj.si ponuja vsa potrebna orodja in nasvete, ki vam bodo omogočili kvalitetno pakiranje. Pestra ponudba pakirnega materiala, garancija na kakovost in zadovoljstvo strank so eni izmed glavnih razlogov, da smo prava izbira.

social position

Deli to objavo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Loading...