Aparati za varjenje in odvijalci folije

Aparati za varjenje in odvijalci folije

Aparati za varjenje in odvijalci folije

Nudimo varilne aparate, ki se uporabljajo za spajanje trakov in folij. Varilni aparat spaja folije s pomočjo ogrevalnega sistema, ki zlepi robove obeh folij. Aparat zlepi folije zgolj z enim potiskom. Dolžina vara je do 500mm, širina vara pa znaša 2mm. Varilni aparat je stabilen, njegova teža znaša 8,5kg.

Horizontalni odvijalec je namenjen odvijanju vseh vrst folij, papirja, valovitega kartona, pene in mehurčaste folije. Nudimo horizontalni odvijalec širine 1600mm. Ter brezplačno dostavo tako za horizontalni odvijalec kot za varilni aparat za spajanje folij.

Uporaba varilnega aprata za spajanje folij

Varilni aparat za folijeVarilni aparati se uporabljajo za spajanje trakov in folij, predvsem tu govorimo o spajanju tistih materialov, ki so narejeni iz plastike. Spajanje folij se doseže s pomočjo ogrevanega sistema in sicer tako, da robove dveh delov folije, ki ju želimo spojiti segrejemo ter pritisnemo druga ob drugo, da se oba dela zlepita. Postopek stiskanja se opravi že z enim pritiskom folij.

Stroji za varjenje so uporabni v praktično vsek strokah, ti pa omogočajo dobro varilno kakovost, saj zagotavljajo dober kontaktni tlak. Tlačni val je del aparata, ki zagotavlja varjenje, nameščen pa je na zadnjem koncu ogrodja varilnega aparata.

Uporaben je predvsem na materialih, katerih lastnosti so odvisne od temperature. Glavna lastnost materiala za katerega se uporablja varilni aparat je ta, da ko se material ohladi, postane trden, ko pa se segreje, postopoma prehaja iz  trdnega stanja v bolj lepljivo oziroma tekoče. Če torej želimo variti folijo, jo je v postopku potrebno segreti, dokler ta ne doseže viskoznega stanja na področju, kjer jo je treba zlepiti oziroma povezati.

Pri uporabi varilnih aparatov je dobro vedeti, da je zanje najbolj zaželeno ročno čiščenje. Na ta način preprečimo izgubo njegove kakovosti. Naš varilni aparat omogoča instalirano moč do 0,9 KW, težek je 8,5 kg, maksimalna debelina folije, ki pa jo lahko uporabimo je 0,1 mm. Dve karakteristiki sta tudi maksimalna širina in dolžina vara. Slednja znaša 500 mm, širina pa je opredeljena na 2 mm.

Uporaba horizontalnega odvijalca

Horizontalni odvijalec, ki ga ponujamo, je namenjen odvijanju vseh vrst folij, papirju, valovitemu kartonu, pene in mehurčaste folije. Njegove prednosti so v tem, da se valje materiala z odvijalca lahko preprosto sname in zamenja, odmerjanje materiala je lažje in je vedno enako, da je maksimalna širina folije, ki jo lahko namestimo nanj precej velika (1600 mm) ter da je preprost za uporabo, praktičen in je njegovo vzdrževanje zelo enostavno.

Loading...