POVEZOVALNI TRAKOVI ZA PALETE

Kakovosten baterijski spenjalec Messersi MB620 za PET in PP trak 12-16mm

POVEZOVALNI TRAKOVI ZA PALETE

POVEZOVALNI TRAKOVI ZA PALETE

Povezovalni trakovi za palete in pakiranje palet se razlikuje glede na tovor in izbor transporta. Razumevanje prednosti in slabosti pakiranja z različnimi pakiranimi trakovi je ključnega pomena za uspešno in učinkovito pakiranje. Sem sodi poznavanje lastnosti in karakteristik, ki jih imajo različne vrste pakirnih trakov in poznavanje prednosti in slabosti uporabe pakirnih strojev, ki vam v določenih situacijah sam proces pakiranja lahko olajšajo, v drugih pa otežijo. Za optimizacijo procesa je dobro poznati procesne ključne komponente.

1.  PAKIRANJE S KOMPOZITNIM TRAKOM

Kompozitni trak komplet za povezovanje, pakiranje, odvijalec, napenjalec , sponke in kompozitni trak akcija poceni cenaČe so produkti težji in večji, je pri pakiranju le teh pametno uporabiti kompozitni trak. Odlikujeta ga namreč izredna trpežnost in moč, hkrati pa se z lahkoto prilagodi obliki izdelka (saj je izredno mehak) kar pomeni, da z njimi lahko pakiramo tudi krhkejše ali steklene izdelke.

Za lažjo uporabo je priporočljiv tudi odvijalec kompozitnega traku, ki bo pripomogel, da se bo trak lepo in enakomerno odvijal iz koluta in tako bo proces pakiranja še bolj učinkovit, hiter in enostaven. Dobro je vedeti, da kompozitni trakovi dosegajo izredno visoke natezne trdnosti, ne rjavijo (zato je uporaba primerna na glede na zunanje dejavnike in temperaturo) in so ugodnejši od večine ostalih trakov. Na podlagi razmerja cene in kakovosti, tako med kupci sodijo med najbolj zaželene.  

PAKIRANJE S PLASTIČNIM PET TRAKOM

Tudi PET trakovi so po svoji moči med prvimi, zato so odličen nadomestek za jeklene trakove. Pripisujemo jim marsikatere prednosti kot so cenovna ugodnost, visoka natezna trdnost, enostavna uporaba in trpežnost, ne glede na zunanje vplive. Navadno si pakiranje z njimi olajšamo z baterijskimi spenjalci, pol avtomatskimi in avtomatskimi povezovalnimi stroji. Uporabljamo jih večinoma za povezovanje srednje težkega tovora, potrebno pa je omeniti, da so v primerjavi s PP trakovi, PET trakovi močnejši in bolj vzdržljivi.

PAKIRANJE S PLASTIČNIM PP TRAKOM

V primerjavi s PET trakovi, imajo PP trakovi manjšo natezno trdnost. Iz tega razloga so primernejši za manj robustne in lažje izdelke, saj trakovi ne prenesejo velike sile. Trakove je mogoče uporabljati z ročnimi spenjalci, pnevmatskimi spenjalci, baterijskimi spenjalci ali na (pol)avtomatskih povezovalnih strojih. 

Njihova glavna prednost je v tem, da so med vsemu trakovi najbolj cenovno ugodni, rokovanje z njimi pa je enostavno in varno. Za optimizacijo procesa je priporočljivo uporabljati tudi plastične vogalnike, ki preprečujejo morebitne poškodbe na izdelkih zaradi prevelike sile traku.

 PAKIRANJE S TEKSTILNIM TRAKOM

Tekstilni trakovi vedno bolj pridobivajo na priljubljenosti, saj so za razliko od ostalih veliko bolj okolju prijazni. Zaradi njihove izredne fleksibilnosti se z lahkoto prilagodijo kakršnikoli obliki palet ali obliki izdelkov. So izredno mehki, zato je med uporabo možnost poškodb na produktih v primerjavi z ostalimi trakovi minimalna. Priljubljeni so pri pakiranju izdelkov z ostrimi robovi, a vendar njihova uporaba obsega vse možne industrije in sektorje.

So lahki in ne rjavijo, zato jih lahko uporabljamo ne glede na vremenske razmere ali zunanje vplive. Zaradi njihove mehkobe, je rokovanje z njimi zelo varno, cenovno ugoden material pa posledično pripelje do cenovne ugodnosti samega traku.

 

Priporočamo, da pred procesom pakiranja dobro preučite zmogljivosti trakov, ki so vam na voljo, kombinacije uporabe trakov z različnimi povezovalnimi stroji in karakteristike trakov. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo. Pomagali vam bomo z nasveti za boljšo in učinkovitejšo optimizacijo vaših pakirnih procesov. 

social position

Deli to objavo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Loading...