Kompozitni trak WGC 16 mm – 600m

  • Opis

Opis

Pakiraj.si vam nudi široko paleto izbire kompotnih trakov. Visoka kakovost, trdnost, vzdržljivost in dobra zaščita izdelkov so le ene izmed karakteristik, ki odlikujejo kompozitne trakove.

Lastnosti traku

Kompozitni trak je izjemen, saj ima tovrsten material odlične lastnosti. Glavnina traku je preja, ki omogoča visoko trdnost in nižji raztezek, ampak ima kljub temu visoko kakovost in močno vzdržljivost.  Kompozitni trak je sestavljen iz poliestrskih vlaken in zaščitne plasti, njegova širina pa znaša 16 mm. Zdrži do 550 kg natezne trdnosti. Zaradi polipropilenske prevleke zagotavlja optimalno spojino s poliestrskimi vlakni, hkrati pa je tudi odporen večino kemičnih topil, baz in kislin. Zaradi svoje visoke zaščite pred abrazijo, je primeren za izdelke s hrapavo površino in robovi. Jedro kompozitnega traku znaša 200 mm.  V enem kolutu kompozitnega traku pa je 600 metrov traku.

Prednosti traku

Prednosti kompozitnega traku so v tem, da je ta izredno lahek in hkrati močan, da ni občutljiv na vodo, izredno dobro prenaša močne tresljaje, ima raztezka od šest do osem odstotkov in je neobčutljiv na ostre robove ter jih ne poškoduje.  Prednost je tudi v tem, da je trak močan kot jekleni, saj so poliestrska vlakna med seboj tesno in trdno prepletena. Odporen je tudi na vse vremenske razmere ter na UV žarke. Ima visoko zmogljivost za absorbiranje udarcev med transportom in prenašanjem. Poleg tega nima ostrih robov in posledično ne more poškodovati vaših izdelkov. Ena izmed najpomembnejših prednosti traku pa je v tem, da je njegova uporaba zelo preprosta.

Uporaba traku

Kompozitni trak lahko spenjamo z objemkami ali kovinskimi sponkami. Pri njihovi uporabi so zaželeni tudi plastični vogalniki.  Ti so koristi pri zaščiti izdelkov. Koristna je tudi uporaba odvijalca na kolesih, ki se odlično prilega premeru koluta kompozitnega traku s 16 mm širino, ki znaša 200 mm.

 

Vrsta

traku

Širina

mm

Debelina

mm

Natezna

Trdnost (N)

Notranji

Premer(mm)

Metrov  v

kolutu

WGC 16
16
5500
200
600
Loading...